torsdag 7. mars 2013

5 favoritter i Barcelona

Barcelona er en by jeg stadig vender tilbake til. Her er fem favoritter som anbefales:

1, Gràcia

Bydelen Gràcia må jeg alltid besøke. Bydelen ligger nord i Barcelona og har mange små plasser og trange gater. I tillegg bidrar de mange kafè-, bar og restaurantene til et yrende liv i bydelen. Bydelen har et litt gammelt preg, og jeg tør å påstå at det må være et av stedene i byen som har minst turister. Derfor praktiserer de også siesta her oppe. Ettermiddag og kveld er dermed de beste tidspunktene å vanke her.


Det er de innbydende små plassene som har gjort Gràcia så populær blant innbyggerne i Barcelona. Kveldene på Placa del Sol eller Placa de la Virreina er alltid like hyggelige med uteserveringene. I tillegg til det stemningsfulle kan man også gjøre gode kjøp i de små butikkene.

2, Cerveseria Catalana


Dette stedet ligger i bydelen L'eixample og er bra for både frokost, lunsj og middag. Fra lunsj og ut dagen serverer de nydelig tapas til gode priser. De to gangene jeg har vært der (på kveld) har stedet vært stapp fullt og vi har måttet vente lenge på bord. Men det var det vel verdt!

Adresse: La Rambla de Catalunya 18

3, El Xampanyet


De fleste kommer hit for å spise ansjos som serveres med en spesiell saus. Men i tillegg er dette en cavabar som oser av hygge. Den er liten og trang, men med masse sjarm. El Xampanyet serverer også mye annen god tapas. Ligger i bydelen El Born.

Adresse: Carrer de Montcada 22

4, Sagrada Familia


Det er umulig å ikke ha dette som en favoritt. Det morsomme med å ha vært på besøk i Barcelona over flere år har vært å se utviklingen på byggingen av denne uferdige katedralen. På mitt første besøk nøt jeg praktbygget utenfra og fikk samtidig gå opp i de høye tårnene. Innvendig var det lite å se. Når jeg var der sist gang hadde mye skjedd innvendig og jeg ble mektig imponert over både arkitektur og størrelser. Ferdigstillelse av den nygotiske katedralen er satt til år 2022. Tidenes turistattraksjon?

Adresse: Carrer Mallorca 401

5, Bar Marsella

Dette er en bar med sjel. Denne baren, som ligger i bydelen El Raval, åpnet i 1820 og sies å være den aller første baren som åpnet i byen. Den har hatt besøk av kjente personer som Gaudí, Picasso, Dalí og ikke minst Ernest Hemingway som elsket absint. Denne baren er en av de få barene i byen som serverer absint. Men her kan du nyte annen god drikke også.


Det sies at baren ikke har blitt pusset opp siden slutten av 1800-tallet. Tapeten faller ned, støvet ligger som et tykt lag i kriker og kroker og gulvet knirker. Gamle lys og flasker står fremme. Denne baren tar deg med tilbake i tid.

Adresse: Carrer de Sant Pau 65

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar