søndag 24. mars 2013

Liste: Fem spesielle steder å sove på reise

Jeg åpner herved en ny "spalte" i bloggen: lister. Når man er på reise er det ikke alltid ting går som planlagt. Spesielt ikke hvis man er litt på farten og ikke har planlagt godt nok. Jeg har prøvd å tenke igjennom steder litt utenom det normale, der jeg har måttet overnatte. I bloggens første liste skriver jeg derfor om fem spesielle steder å sove.

1, Apetiss i hengekøye, Tikal


Tikal i Guatemala er i dag et mektig bevis på mayakulturen som hadde sin storhetstid mellom år 200 og 900. Dypt inne i jungelen finner man templer og ruiner etter mayaindianerne. For turister er det vanlig å melde seg på turer som går inn til ruinene tidlig tidlig på morgenen. Dette for å se solen stå opp over de mektige templene. En del av pakka er å sove natten før i hengekøyer i jungelen. Apene er ikke så glad i gjestene og markerte det ved å tisse på meg mens jeg prøvde å sove i hengekøyen.

2, Rundkjøring i Calais, Frankrike


18 år og på Interrail. 18 år og uten evne til å planlegge. Det å komme sent frem til en lite sted uten noen overnattingsplaner betyr at man må ta det man får. Denne natten ble det rett og slett en rundkjøring. Heldigvis var det noen busker der som skjulte oss litt...

3, Utenfor Victoria Station, London


Fortsatt 18 år og på Interrail. Fortsatt 18 år og uten evne til å planlegge. Og stokk dum. Ingen ork til å finne overnatting sent på kvelden fører rett og slett til at en gjeng på tre norske unge gutter velger å sove utenfor Victoria Station, i sammen med uteliggere. Beklager, mamma.

4, I himmelseng i Provence


Denne er faktisk ikke dum eller farlig. Denne er bare heldig. Det som er dumt er at man ikke planlegger overnatting på forhånd når man velger å dra på bilferie i Provence i juli. Etter kjøring i flere timer på leting etter et sted å overnatte, er det kun en mann som driver et lite pensjonat som har et rom og én seng igjen til tre venner som er på tur. To stykker får dele himmelsengen og siste mann må ligge på feltseng i enden. Fantastisk utsikt til dalen og svømmebasseng rett utenfor rommet.  Heldige var vi.

5, I en toseter på vei til karneval, Brasil


Februar er karnevalstid i Brasil og da er det dumt å ikke reservere plass på busser. Turen fra Rio De Janeiro til Salvador tar ca 36 timer... Vi får de to siste plassene på bussen, som er klistret opp til ryggen på sjåføren. Vi skjønner raskt hvorfor turen er billig og at den tar så  lang tid. Det er en vanlig rutebuss som kunne kjørt strekningen Oslo-Drammen, men enda smalere. Beina kan ikke strekkes ut men må bøyes hele veien. Slik skal vi prøve å sove i 36 timer. Noe som krydrer hele turen er selvfølgelig den tette doen og alle barna som blir bilsyke og kaster opp i setene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar