onsdag 10. april 2013

Californication - del 1

Jeg har vært i California to ganger. Første gang, i 2009, la jeg og to kamerater ut på en tre uker lang ferie der bilferie i California blant annet stod på programmet. Her er første innlegg, av i alt tre, om våre opplevelser i den amerikanske staten.

Los Angeles

Fra Las Vegas ankom vi Los Angeles. Som vi hadde både lest og hørt om føltes byen veldig stor og uoversiktlig. Dette inntrykket forandret seg dessverre ikke etter å ha vært der i fire dager. Samtidig synes jeg byen mangler en del sjarm som for eksempel San Fransisco og New York har. I tillegg er byen så stor at det er vanskelig å få oversikt samt komme seg rundt til de forskjellige stedene uten bil. Det er laaaaange avstander i byen.

Allikevel tenker jeg at det er litt som med andre byer, at man må bruke tid i byen for å like den. På de fire dagene vi var der opplevde vi mye. Men ikke mer enn det aller nødvendigste. Fire dager var nok.

Siden byen er så stor som den er kan det være lurt å tenke igjennom hvor man bør bo. Hva er de gode områdene? Hva er sentralt? Vi la oss inn på hostellet Banana Bungalow (Fairfaxe ave), der vi fikk privatrom. Billig og enkelt, men allikevel veldig sentralt. Dette stedet ligger i Melrose, og Melrose Ave er like i nærheten. En gate med butikker, restauranter og barer som man faktisk kan oppdage til fots. Melrose ligger heller ikke så langt unna Beverly Hills. Vi prøvde oss på en gåtur fra hostellet vårt og til The Hills, men glemte  de lange avstandene til tross for at det er nabobydelen på kartet. Det ble en taxi hjem igjen...


En vandring i Beverly Hills kan være fint for å se rike tenåringer og for å se på klær som er for dyre til å kjøpe. 

Vår lokale lille perle av en stambar ble The Dime som ligger litt lenger ned i Fairfax ave. Her var det lite turister, mange lokale og en veldig hyggelig bartender som mikset gratis drinker til oss. I samme gate ligger legendariske Canters (419 N Fairfaxe Ave) En diner som er mest kjent for sine  besøk av kjente mennesker. Dette er blant annet Guns N´ Roses stamsted.

Hvis du bor i Melrose bor du i et fint område. Og du kan dessuten av og til  slippe å kjøre bil for å gå  på restaurant, café eller bar.

I gåavstand fra Banana Bungalow ligger den meget bra tapasrestauranten Cobras & Matadors (7615 Beverly Blvd). Her kan du kjøpe en god vin fra butikken ved siden av og ta den med inn på restauranten. Etter et raskt søk på nettet går det rykter om at restauranten skal stenge, men at eieren skal åpne en ny restaurant i samme område.

Bil er et must i Los Angeles, særlig hvis du skal være der bare i noen dager. Hvis du ikke har bil vil du ende opp med å bruke halve dager på å komme deg fra til A til B. Derfor benyttet vi alltid bil når vi skulle oppleve severdighetene.

Santa Monica og Venice Beach 

Et besøk til Santa Monica-stranden er en fin tur. Rett ved ligger også Santa Monica Pier som har en del restauranter, tivoli og snåle gatemusikanter av varierende kvalitet. Fra stranden kan du gå til tidenes freak show: Venice Beach. Her er det først og fremst menneskene som er attraksjonene: wannabee Schwartzenegger, slangemann i speedo, muskelbunter med heldekkende tatoveringer og sikher på rulleskøyter. Dette er stedet hvis du vil bli spådd, få en obskur hårsveis eller ta en ekstrem tatovering. Eller du kan gjøre som oss: observere det menneskelige sirkuset.

Mitch Buchannon var ikke på jobb denne dagen.

Star struck

Er ikke veldig stolt av det. Men en biltur med guidebok til kjendisens villaer og en GPS som finner riktig sted var litt artig. Selvfølgelig ser man ikke så mye annet enn garasjen til kjentfolket.

Keanu Reeves hadde ikke tatt inn avisen denne dagen.

Universal Studios

Temaparken til Universal Studios anbefales. Som alt annet i USA: dette er stort! Her bruker man lett en hel dag. Høydepunkter: Waterworld live show, Studio Tour på diverse filmsett, Mummy Ride (tidenes adrenalinkick for unge Borgås), Jurassic Park tømmerrenne og Terminator -show.

Tidenes dårligste film. Men vannshowet til "Waterworld" var det tommel opp for.

Sunset Blvd

Berømte Sunset Strip har vært en kjent lekeplass for natteranglere siden de tidlige 1920-årene. Her ligger de legendariske perlene på rekke og rad: Whisky-a-Go-Go (USAs første diskotek og lunsjsted for kjente rockeband), House of Blues, Rainbow Room og Viper Room (nattklubb eid av Johnny Depp).

Legendarisk sted

Hollywood 

Midt i gryta ligger Walk of fame og Kodak Theatre (der Oscarutdelingen er). Ok å se stjernenes navn på bakken, men ærlig talt: oppskrytt og en skikkelig turistfelle.



Ikke langt unna Walk of fame ligger den kjente sushirestauranten, Geisha House (6633 Hollywood Blvd), som eies av Ashton Kutcher. Maten var ok, men her handler det nok mer om å bli sett. Litt oppskrytt.

Hollywoodskiltet

En biltur opp til åsene kan føre deg til det kjente Hollywood-skiltet. Det er forbudt å komme helt nær, men du får en flott utsikt fra Hollywood Highland.En biltur oppover Mulholland Drive anbefales for enda mer utsikt over den store byen.




Santa Barbara


Hvis du skal kjøre fra Los Angeles til San Fransisco, eller omvendt, anbefales kystveien Highway 1. Mye på grunn av de små stedene underveis, men mest av alt: den fantastiske naturen. Vårt første stopp langs Highway 1 ble Santa Barbara. Denne lille byen har lenge fått tilnavnet den amerikanske riviera på grunn av de små husene med rødt tak og middelhavs-stemning. Vi la oss inn på Hotel State Street (121 State Street). Hotellet ligger kun to blocks unna stranda noe som er fint. Jernbanelinjen ligger derimot farlig nærme hotellet, og på natten fikk vi følelsen av at toget kjørte igjennom rommet vårt.



Dagene i denne byen gikk stort sett med til å ligge på stranden og slappe av. Personlig synes jeg ikke byen hadde nok sjarm til å sjarmere meg, og tenker at jeg ville ha prioritert et annet stoppested langs Highway 1 neste gang.

Etter to døgn i Santa Barbara fortsetter bilturen oppover Highway 1 mot San Fransisco. Et nytt innlegg fra Californication kommer.

Tur: Bilferie i USA, 2009






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar