søndag 21. april 2013

Californication - del 3

Det er klart for siste innlegg om vår tur i California. Siste stopp er byen San Fransisco som har blitt min nye favorittby. Jeg har mange opplevelser fra byen over to år, men her kommer høydepunktene fra når vi var der første gang.


Under hele oppholdet overnattet vi hos en kamerat som bor i byen, noe som selvfølgelig gjorde oppholdet ganske spesielt. Vi fikk oppleve ting som kanskje ikke alle turister finner frem til første gang de er der.

North Beach

Bydelene i byen er spennende å vandre rundt i. North Beach byr på mange gode spisesteder, barer og butikker. Denne bydelen ble oppdaget av italienske fiskere og beat-poeter for mange år siden, og sporene fra dette er tydelige. Det er mye herlig gatekunst å se og vi besøkte legendariske italienske cafeer som Café Trieste og Tosca Café. En av USA's mest berømte bokhandlere, City Lights Bookstore, ligger også her. Her har jeg vært innom to ganger. Alene sikret jeg meg flott utsikt over byen fra Teleraph Hill og tårnet Coit Tower. Columbus Ave er hovedgaten som skjærer igjennom North Beach, men det er i sidegatene du får de beste matopplevelsene og de mest spennende butikkene. Vi likte oss i de øvre delene av Grant Ave og Washington Street.




The Mission

Denne bydelen besøkte vi veldig kort under dette oppholdet, men vi har heldigvis tilbragt mye mer tid her senere. Noe jeg er glad for.  Du vet aldri hva du kommer over i The Mission. Denne bydelen finner du de særeste byorginalene i sammen med et multikulturelt samfunn. Valencia street er kanskje den mest trendsettende gaten i hele byen med mange spennende butikker. Det er et hav av spisesteder her, fra mange forskjellige verdenshjørner. La Taqueria (2889 Mission st.) serverer den beste meksikanske maten jeg noen gang har spist.

Gatekunsten i denne bydelen er en stor severdighet i seg selv. Vi vandret rundt lenge på jakt etter gode bilder av gatekunst. Vi slappet av i flotte Dolores Park. Vi fikk ikke med oss den årlige Hunky Jesus Contest men fikk overvære tåken som lagde et lite spøkelseskip av et tv-tårn!



Golden Gate

Man kan ikke være i San Fransisco uten å besøke den mektige Golden Gate Bridge. Et fantastisk fotoobjekt både lang og nær avstand. Heldigvis kan det komme mye tåke i området rundt byen. For  synet av broen dekket i deler av tåke er helt spesielt.  Du kan både gå (tar lang tid), sykle og ta buss over broen. Vi gikk et godt stykke inn på broen og fikk en formidabel utsikt over Bay Area.



Fishermans Warf

Bryggene ved havnen tiltrekker mest turister og er egentlig en skikkelig turistfelle. Men om man synes det er gøy med seler, tivoli, sukkerspinn og familier som krangler: værsegod!

Alcatraz

Som jeg har nevnt i tidligere innlegg føler man som turist at man virkelig får valuta for pengene på ferie i USA. Det samme gjelder fengselsøya Alcatraz. En audio tour som forteller om dramatiske hendelser ved noen av USA's verste forbrytere er et must. Vi reserverte billetter på forhånd, og brukte lang tid. Det er mye å se og høre. Jeg ble rett og slett fengslet av de spennende historiene om fangene i fengselet.

Alcatraz må besøkes.


Chinatown

Litt mindre masete enn i New York. Litt mer sjarmerende. God mat til en billig penge. Man bør ta seg en tur innom Chinatown.

Husene

Ved siden av den berømte trikken er nok byen mest kjent for de smale viktorianske husene. Du kan se de flere sider. Men de er på sitt fineste ved Alamo Square. Her ligger de på rekke og rad. Vi spiste en god lunsj i Buena Vista Park med utsikt mot de berømte "Painted Ladies" som ligger rett ved.



Vår reise i California ble avsluttet med fem dager i San Fransisco. Heldigvis dro vi tilbake bare et år etterpå og brukte nesten to uker i byen. Men det får det blogges om senere.

Tur: Bilferie i USA, 2009

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar