søndag 14. april 2013

Californication - del 2

Vi har lagt Los Angeles og Santa Barbara bak oss og fortsetter reisen oppover Highway 1 mot San Fransisco. Det er mye å se oppover og litt vanskelig å velge ut det beste. Men flott natur, strand og severdigheter fikk vi med oss.

Solvang

Bare en kort biltur unna Santa Barbara ligger Solvang. Byen ble funnet av dansker første gang i 1911 og siden den gang har den lille byen vært bebodd av dansker og deres etterkommere. Dette er en liten koselig by for et raskt stopp. Restaurantene og butikkene i byen selger selvfølgelig dansk mat og danske produkter. Vi tilbringer kun noen får timer i denne byen før vår ferd går videre oppover H1.





Pismo Beach og San Luis Obisbo

Vi ønsker oss litt strandliv i noen dager og plukker ut Pismo Beach og området rundt. Byen rundt har litt 1950-talls retropreg, og stranden er stor og fin. Vannet grøssende kaldt! Vi strever litt med å finne overnatting i strandområdet og velger ut San Luis Creek Lodge (1941 Monterey St) i San Luis Obisbo. Stedet er en del dyrere enn det vi hadde forestilt oss, men vi hygger oss med herskapelige rom: himmelsenger, innepeis. Vi får følelsen av å bo på en hytte i de sveitsiske alper.

Vi bor herskapelig på en Lodge.
Flott solnedgang på Pismo Beach
Greit med en advarsel selvom det er lenge siden.









Rett i nærheten ligger også Avila Beach som vi besøker en dag, som ikke er så ulik Pismo Beach. Allikevel har begge områdene mange turister og her må man bare regne med overpriset mat.

Big Sur

Når vi nå fortsetter vår ferd oppover Highway 1 kjører vi igjennom fantstiske Big Sur. Dessverre ødelegger en del tåke for oss oppover på turen, men vi får med oss noe av den storslåtte naturen. Det er ingen trafikklys i Big Sur, ingen banker og når solen går ned er det kun månen og stjernene som opererer som gatelys.

Uheldigvis for oss kommer tåken når vi kjører igjennom storslåtte Big Sur


Hearst Castle

Ganske tidlig på etappen legger vi innom en anbefalt severdighet: Hearst Castle. Mediemogulen William Hearst fikk sitt slott bygd på tidlig 1900-tallet og bodde her med koner, elskerinner, tjenere og alle de spesielle dyrene som han hadde i sin egen dyrehage rett ved slottet. For å se de overdådige rommene, de fantastiske romerske badene, og de storslåtte hagene må du melde deg på en tour. Vi reserverte noen dager i forveien, men det er ikke sikkert det er et must. Som vi opplevde i LA: vi får virkelig valuta for pengene her. En overraskene fascinerende opplevelse!

Vanskelig å ikke la seg imponere av Hearst Castle




Elefantseler

Rett ved Hearst Castle, langs H1 stopper vi opp for å se de store elefantselene. Dette er et av de få stedene i verden det er mulig å se slike seler.

Vi gjør et par pit-stop oppover Big Sur før vi ankommer neste overnattingsstopp på turen oppover mot San Fransisco.

Elefantseler

Monterey

Det som drar flest turister til Monterey er det store akvariet (886 Cannery Row) som har mange forskjellige fisker og sjødyr. Vi brukte en god del timer her før vi vandret litt i de pittoreske gatene der jeg vil si at masseturismen hadde et lite preg. Vi strevde litt med å finne overnatting sentralt til ok pris og havnet derfor på et lite motellområde i utkanten av byen (N Fremont 2227). Her fikk vi en følelse av å være naboen til Norman Bates i American Psycho.



Fikk noen nye kompiser i akvariet.

En formidabel detour

Neste dag går turen til San Fransisco, men før vi ankommer byen rekker vi en fabelaktig detour. Vi spiser lunsj på Duarte's Tavern (202 States Rd) i den lille byen Pescadero. Her er det akkurat som i amerikanske westerfilmer: Sally Jo serverer pannekaker og burgere til landsbyorginaler og cowboyer. Gamlefar serverer  sterke drinker til de slitne innbyggerne ved den nedslitte baren.

Verdt en omvei: Duartes Tavern.

I ettertid har jeg tenkt at det er mye mer som vi burde kanskje fått med oss på veien oppover, som et overnattingsstopp i Big Sur, Santa Cruz, den lille byen Carmel. Men det får bli neste gang. Nå er vi klare for San Fransisco!

Tur: Bilferie i USA, 2009


2 kommentarer:

  1. Så fin reiseblogg! Jeg reiser selv til California for første gang i mai, så dette var morsomt å lese. Her er min reiseblogg: http://reisegleder.blogspot.com

    SvarSlett
  2. Hei

    Takk for tilbakemelding. Morsomt å inspirere andre!

    SvarSlett